Thëy may look complicatëd, but thëy’rë actually vëry ëasy to makë. Just whip up your favoritë brëad dough (I usëd a basic bun rëcipë I dëvëlopëd for my cookbook) and crëatë a black ricë flour mix to go on top. Sprëad on thë toppër, bakë, and you’rë all sët to ënjoy somë piping hot bits of brimstonë.
INGREDIENTS:
For thë Rëd Buns
- ¼ cup vëry warm watër
- ½ cup room tëmpëraturë milk
- 1 packët (7 grams) activë dry yëast
- ¼ cup buttër, softënëd
- 1 ëgg
- ½ tsp salt
- ¼ cup sugar
- 8 drops rëd gël food coloring
- 2¾ cups flour
For thë Black Topping
- 1½ cups ricë flour
- 1 packët activë dry yëast
- 2 tbsp sugar
- 2 tbsp vëgëtablë oil
- 1/2 tëaspoon salt
- 1 cup warm watër
- 16 drops black gël food coloring
INSTRUCTIONS:
- To makë thë rëd buns, first stir togëthër thë watër and milk in thë bowl of a standing mixër. Sprinklë thë yëast on top and allow to sit for 5 minutës.
- Add thë buttër, ëgg, salt, sugar, and rëd coloring to thë bowl. Bëat on mëdium-low spëëd with a paddlë attachmënt for 30 sëconds or until thë buttër is brokën up into piëcës. Gradually bëat in thë flour on mëdium spëëd until just combinëd.
- Turn thë dough out onto a flourëd surfacë and knëad until it is soft, mostly smooth, and only slightly sticky (approximatëly 5-8 minutës). You may nëëd to përiodically rëflour thë surfacë to këëp thë dough from sticking.
- Coat a largë bowl with cooking spray and placë thë dough insidë, turning oncë to coat. Covër thë bowl with a clëan kitchën cloth and allow to risë for 1 hour or until thë dough has roughly doublëd in sizë.
- Vìsìt brimstonë brëad @ wondërlandrëcipës.com for full ìnstructìons.