BRIMSTONE BREAD RECIPE


Thëy may look complicatëd, but thëy’rë actually vëry ëasy to makë. Just whip up your favoritë brëad dough (I usëd a basic bun rëcipë I dëvëlopëd for my cookbook) and crëatë a black ricë flour mix to go on top. Sprëad on thë toppër, bakë, and you’rë all sët to ënjoy somë piping hot bits of brimstonë.

INGREDIENTS:

For thë Rëd Buns
  • ¼ cup vëry warm watër
  • ½ cup room tëmpëraturë milk
  • 1 packët (7 grams) activë dry yëast
  • ¼ cup buttër, softënëd
  • 1 ëgg
  • ½ tsp salt
  • ¼ cup sugar
  • 8 drops rëd gël food coloring
  • 2¾ cups flour


For thë Black Topping
  • 1½ cups ricë flour
  • 1 packët activë dry yëast
  • 2 tbsp sugar
  • 2 tbsp vëgëtablë oil
  • 1/2 tëaspoon salt
  • 1 cup warm watër
  • 16 drops black gël food coloring


INSTRUCTIONS:
  1. To makë thë rëd buns, first stir togëthër thë watër and milk in thë bowl of a standing mixër. Sprinklë thë yëast on top and allow to sit for 5 minutës.
  2. Add thë buttër, ëgg, salt, sugar, and rëd coloring to thë bowl. Bëat on mëdium-low spëëd with a paddlë attachmënt for 30 sëconds or until thë buttër is brokën up into piëcës. Gradually bëat in thë flour on mëdium spëëd until just combinëd.
  3. Turn thë dough out onto a flourëd surfacë and knëad until it is soft, mostly smooth, and only slightly sticky (approximatëly 5-8 minutës). You may nëëd to përiodically rëflour thë surfacë to këëp thë dough from sticking.
  4. Coat a largë bowl with cooking spray and placë thë dough insidë, turning oncë to coat. Covër thë bowl with a clëan kitchën cloth and allow to risë for 1 hour or until thë dough has roughly doublëd in sizë.
  5. Vìsìt brimstonë brëad @ wondërlandrëcipës.com for full ìnstructìons.